top of page

"Кордон" у Верховній Раді

29 березня 2016

у кулуарах третього поверха Верховної Ради України

Прес-реліз

Львівські актори у Верховній Раді збирають гроші на машину для транспортування поранених

29 березня о 14.30 на третьому поверсі Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5) відбудеться показ вистави «Кордон». У такий спосіб актори львівської майстерні «Мистецький простір» збирають гроші на автомобіль для транспортування поранених, який передадуть у 58 окрему механізовану бригаду ЗСУ. Запрошуємо представників ЗМІ на перегляд спектаклю!

Протягом вистави пролунають реальні монологи військового капелана, полоненого та воїнів АТО. Всі тексти – це пряма мова людей, їх не редаговані інтерв’ю. Це унікальні, вперше оприлюднені свідчення подій, що відбуваються зараз на Сході країни.

«Вистава побудована на історії, яка розвивається у різний час: діти і війна, упівці – атовці, Майдан і сила Божа, переселенці з за лінії Керзону – донецькі переселенці, Освенцім і полон у сепаратистів… Час у цій постановці є умовним, адже людська доля поставлена на кордон війни і миру є однаково складною сьогодні і сімдесят років тому…» – зазначила режисер Уляна Мороз.

Вистава є благодійною. Зібрані кошти будуть передані 58 окремій механізованій бригаді, якій необхідно придбати машину для транспортування поранених. Саме там відбуває службу один з кращих акторів майстерні, Роман Кривдик.

«Коли ми почали працювати над виставою багатьом акторам-чоловікам майстерні прийшли повістки, і ніхто з них не міг підтвердити своєї участі у проекті. Так виникнув образ, який реалізувався у виставі: беруть участь лише жінки. І раптом ми виявили, що немає значення чоловічий це монолог чи жіночий, про Коломию, чи Щастя, 1942 рік чи 2014… все це історії людей, для яких є щось цінніше ніж власна безпека і благополуччя – вони захищають свою країну, хто як може» – пригадує, як все починалося режисер Уляна Мороз.

ДОВІДКА: Майстерня «Мистецький простір» – творча формація, заснована 2011 року, що об’єднує професіоналів у різних творчих галузях: акторів, режисерів, музикантів, художників. На рахунку майстерні понад 20 сценічних та фестивальних проектів, експериментальних та традиційних постановок. У 2012-му майстерня дебютувала у жанрі «вербатім» з постановкою «Двадцятилітні», яка присвячена 70-м роковинам УПА. Постановка була представлена у Києві та Полтаві, брала участь у фестивалях «Документ», «Ніч театру», «Ту Стань».

Більше інформації на сайті «Мистецький простір» http://ulyamoroz.wix.com/majsternya-m#!bio/c1xfq

Вхід на спектакль у будівлю ВР за попередньою акредитацією. При собі мати документ, що посвідчує особу!

Контактна особа: Валентина Тужина +38 (050) 93 23 931, e-mail: tugena@gmail.com

Майбутні події
Останні новини
Archive
Search By Tags
Тегов пока нет.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page